Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Топ-7 гаджетів і аксесуарів для авто, які потрібні кожному водієві

В автомобілі повинна бути аптечка, вогнегасник та знак аварійної зупинки. Це передбачено законом, оскільки ці предмети можуть врятувати життя пасажирів авто в необхідний момент. Також кожний водій знає, що краще не виїжджати без домкрата, ключа для зняття колес, буксировочного троса та насоса. Але крім усього цього є ще ряд предметів, які не відіграють найважливішу роль, але можуть бути не менш корисними.

Ось кілька гаджетів та аксесуарів, які точно не будуть зайвими:

  1. Компресор. Це аналог звичайного насоса, але набагато кращий. З ним вам не доведеться працювати руками. Достатньо підключити до прикурювача чи акумулятора, і він сам накачає колеса всього за кілька хвилин. Величезною перевагою компресора є наявність манометра. Тобто, він не просто накачає колеса, а накачає саме до того тиску, який потрібен.
  2. Зарядний пристрій для телефона. Якщо ви не встигли підзарядити смартфон або довго працювали, в результаті чого він розрядився, вам допоможе спеціальний перехідник в прикурювач. Завдяки йому вам навіть з машини не доведеться виходити, щоб поповнити заряд батареї. В поїздках такому зарядному пристрою просто ціни немає.
  3. Тримач для телефона або GPS-навігатор. Ніколи не знаєш, в який момент потрібно буде дізнатися, де знаходиться та чи інша вулиця в місті, або як доїхати в якесь село іншої області. Часи звичайних паперових карт відійшли в минуле, і тепер ми використовуємо GPS-навігатори. Ви можете придбати спеціальний пристрій, якщо хочете. Але краще все таки віддати перевагу тримачу для смартфона, оскільки він обійдеться дешевше.
  4. Відеореєстратор. Він допоможе зафіксувати момент ДТП, довести вашу невинність і встановити винних осіб. Він не менш корисний і в нічний час, коли авто просто стоїть на стоянці, а якісь невідомі особи вирішили його пошкодити чи вчинити якісь інші неправомірні дії. І нарешті, автомобільний відеореєстратор може стати інструментом для зйомки цікавих відео для свого блогу.
  5. Ручний (автомобільний) пилосос. Ним ви зможете прибирати весь салон і багажник. Він має невеликі розміри, тому з видаленням сміття та землі з-під сидінь чи в інших важкодоступних місцях не буде проблем. Вам не доведеться зайвий раз відвідувати автомийку, оскільки навести чистоту в салоні ви зможете і самостійно.
  6. Перетворювач струму (з 12 В на 220 В). Завдяки йому в дорозі ви зможете користуватися приладами, які підключаються до звичайних розеток — наприклад, ноутбук.
  7. Дроти для прикурювання. Особливо актуальні в зимовий час, коли акумулятор розряджається більш інтенсивно. Для використання дротів вам знадобиться ще один автомобіль. Але зупинити когось на трасі також не важко. Все ж, Україна — це земля добрих та чуйних людей. Тому в допомозі вам точно не відмовлять.

Кожен з цих аксесуарів може і не використовуватися. А може статися і так, що вони вам допомагатимуть по кілька разів на місяць. Тому їх краще придбати.