Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Авто в лізинг чи покупка автомобіля

Якщо ваша мета — мати низькі щомісячні платежі та керувати новим транспортним засобом кожні кілька років без клопоту, тоді лізинг може бути для вас чудовим варіантом. Щоб зʼясувати, чи підходить вам авто лізинг чи покупка, ми розглянемо плюси та мінуси.

Переваги авто в лізинг

Авто в лізинг може бути більш привабливим, особливо при оформленні в найдійній компанії https://carid-hub.com.ua/. Щомісячні платежі зазвичай нижчі, ви просто позичаєте та повертаєте різницю між вартістю нового автомобіля та його залишковою вартістю, а також фінансові витрати.

Основні переваги лізингу авто

  1. Ви керуєте автомобілем у його найбезпроблемніші роки.
  2. Ви завжди керуєте автомобілем останньої моделі, на який зазвичай поширюється гарантія виробника на новий автомобіль.
  3. Лізинг може навіть передбачати безкоштовну заміну масла та інше планове технічне обслуговування.
  4. Ви можете їздити на дорожчому та краще обладнаному автомобілі, ніж могли б собі дозволити.
  5. Ваш автомобіль матиме новітні функції активної безпеки.
  6. Вам не доведеться хвилюватися про коливання вартості автомобіля при обміні або продавати його.
  7. Для власників бізнесу можуть бути значні податкові переваги.

Недоліки лізингу

Яким би привабливим не здавався лізинг, він має ряд недоліків:

  1. Зрештою, лізинг зазвичай обходиться вам дорожче, оскільки ви платите за автомобіль у період, коли він найшвидше знецінюється.
  2. Якщо ви орендуєте один автомобіль за іншим, щомісячні платежі триватимуть вічно. Навпаки, чим довше ви зберігаєте транспортний засіб після погашення кредиту, тим більшу цінність ви отримуєте від нього. У довгостроковій перспективі найдешевший спосіб їздити — це купити автомобіль і залишити його до тих пір, поки ремонт стане нерентабельним.
  3. Якщо ви не підтримуєте транспортний засіб у належному стані, вам доведеться сплатити додаткові витрати на знос, коли ви здасте його. Отже, якщо ваші діти схильні до шаленості з Magic Markers або ви магніт за вм’ятини та вибоїни на парковці будьте готові заплатити додатково.
  4. Якщо ви вирішите, що вам не подобається машина або якщо ви не можете дозволити собі платити, це може вам коштувати. Ви, ймовірно, застрягнете з комісіями за дострокове розірвання та штрафів, якщо ви достроково розірвете договір оренди — і всі вони будуть виплачені одразу. Ці збори можуть дорівнювати сумі оренди за весь термін.

Однак майте на увазі, що найкращі лізингові угоди доступні лише для тих, хто має чудову кредитну історію, і що вони можуть бути дешевими лише тому, що автовиробник намагається очистити палуби від автомобілів, які повільно продаються.

Якщо обмеження лізингу вас відлякують, подумайте про купівлю менш дорогого нового автомобіля чи добре обслуговуваного вживаного автомобіля, наприклад сертифікованого вживаного автомобіля у дилера за франшизою, або отримання кредиту на довший термін. Незалежно від того, чи купуєте ви новий автомобіль за готівку, позику чи лізинг, ви можете заощадити, вибравши автомобіль, який добре зберігає свою вартість, залишається надійним і має хорошу економію палива.