Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Як правильно обирати типорозмір, щоб уникнути аварійних ситуацій: на що звертати увагу в першу чергу

Шини 235/45 R19 призначені для легкових автомобілів та підходять до наступних марок: Audi, Volvo, Saturn, Subaru, Lexus, Lancia, Fiat, Ford, Pontiac та інше. Для того, щоб правильно підібрати інший типорозмір або модель, на яку його можна змінити, рекомендуємо скористатися онлайн калькулятором.

Окрім розміру колеса, також треба звертати увагу на інші параметри. Наприклад, індекс навантаження – визначає максимально можливе навантаження, яке може витримати авто. Індекс швидкості – показує  максимальну швидкість, на якій можна використовувати транспортний засіб повністю безпечно. Також треба враховувати, що на шинах 235/45 R19, 235 - це ширина гуми, 45 - висота профілю, R19 - внутрішній діаметр покришки.

Головні особливості

Під час розробки шин використовувалися різноманітні технології. Наприклад, Arctic Sense Grip — головне направлення на забезпечення максимального зчеплення авто з будь-яким дорожнім покриттям (вологим, засніженим, обледенілим, сухим). Одним з технічних рішень даної концепції являється декілька типів ламелей та прорізів, що знаходяться в плечових областях.

Завдяки двухслойному компаунду суттєво посилена діяльність ламелей. В центральній частині знаходяться помпи, які поглинають вологу, роблять пляму контакту повністю сухою. Головний слой протекторного малюнка, який знаходить знизу, відрізняється відмінною жорсткістю, завдяки чому суттєво підвищується курсова стійкість навіть на високій швидкості під час маневрування або входження у поворот.

Велика кількість канавок між блоками мають незвичайну трикутну форму. Також вони оснащені подовженими гранями, які трохи зігнені. Дані елементи несуть відповідальність за посилення курсової стійкості, особливо на засніженому полотні.

Технологія Brake Booster відповідає за посилення гальмування. Вона гарантує ефективну працю протекторного малюнка під час гальмування на обледенілій дорозі. Завдяки їй суттєво скорочується гальмівний шлях.

Де подивитися типорозмір

Якщо ви не знаєте, як вибрати необхідний розмір покришок, рекомендуємо скористатися наступними порадами:

  • подивитися на самій гумі;
  • заглянути в інструкцію по експлуатації автомобіля;
  • спитати в автосервісі або звернутися до офіційного дилера.

Онлайн підбирач також може допомогти при вирішенні даного питання. Головне правильно вказати модель та марку транспортного засобу. Ще можна скористуватися наклейкою, що знаходиться на внутрішній частині кузова. Знайти її можна на боковій стійці, на торцевій стороні водійських дверцят, на внутрішній стороні кришки бардачка або люка бензобака.

Правильно підібраний типорозмір дозволяє уникнути багатьох неприємних ситуацій, у тому числі аварій та ДТП. Не забувайте про відгуки, адже їх дуже багато в інтернеті. Спочатку ознайомтеся з ними, а потім підбирайте та купуйте найбільш відповідний для свого автомобіля типорозмір.