Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Біль у спині – що робити водіям?

Однією з найпоширеніших проблем у водіїв є біль у спині, причому деякі шофери сприймають її як життєву неминучість. Але його можна уникнути або мінімізувати, якщо не забувати про ліки від болю в спині.

Невже можна з цим миритися?

Що впливає при водінні легкового чи вантажного автомобіля на виникнення дискомфорту у спині та попереку? Є кілька основних причин, на які варто звернути пильну увагу, і це:

  1. Вібрація авто;
  2. Неправильно відрегульоване становище крісла водія;
  3. Тривалі подорожі;
  4. Поганий спальник у вантажній машині.

Водії-дальнобійники часто скаржаться на біль у хребті і багато хто просто ігнорує ці симптоми, які з часом посилюються і переростають у хронічну форму. Сам дискомфорт не піде, проблему потрібно вирішувати і краще вирішувати комплексно, звернувшись до компанії Здорова сім'я.

Коли кермуєш, біль ще може посилюватися. Чому?

А справа все в посиленій напрузі та скутості м'язів, мала рухливість – ось корінь зла, тому намагайтеся інколи зупинятися у далеких поїздках та робити розминку для спини. Це реально допомагає зняти застій м'язів.

За лікарською статистикою найчастіше у далекобійників болить поперек та шия. Якщо хвороба водія далекобійника запущена, згодом біль починає віддавати в ноги, і виникає небезпека появи судом.

А що каже медицина?

Потрібно сказати, що хворобливі симптоми в спині можуть бути ознаками не тільки проблем з хребтом від тривалого сидіння за кермом авто. Це може означати якісь проблеми з внутрішніми органами або, наприклад, переохолодження, порушення обміну речовин, підйому надмірних тяжкостей тощо.

До речі, неправильно відрегульоване автомобільне крісло також призводить до появи зайвого навантаження на шию та куприк.

Найменше, що може зробити водій для здоров'я та комфорту спини це дотримуватися деяких профілактичних заходів у далеких рейсах:

  • періодично зупинятися та розминатися;
  • відрегулювати крісло водія, щоб було відчуття комфорту.

Потрібно розуміти, що самостійно проблеми зі спиною вирішуються не завжди. Якщо синдром не минає краще звернутися до компанії «Здорова сім'я» за консультацією.

Важливо пам'ятати, що постійний дискомфорт у спині, шиї та ногах, який виникає при тривалому знаходженні у кріслі водія, може бути симптомом деяких серйозних захворювань. В цьому випадку не варто займатися самолікуванням, а краще звернутися до лікаря та пройти обстеження.