Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Заправка автомобільного кондиціонера

Іноді виникають ситуації, коли потрібна діагностика, ремонт та заправка кондиціонерів. Розгерметизація системи автомобільного кондиціонера та вихід холодоагенту – найпоширеніша ситуація.

Як тільки рівень холодоагенту в системі автомобільного кондиціонера починає зменшуватися, система кондиціювання салону перестає працювати, тому потрібно шукати витік – для цього застосовується ультрафіолет. За нашою рекомендацією потрібно регулярно - 1 раз на рік проводити обслуговування кондиціонера, оскільки ціна автокондиціонера є досить високою.

Автомобільні кондиціонери потребують заправки кожні 1-2 роки, оскільки в автокондиціонерах з'єднувачі різьбові з ущільнювачами з гуми, що відрізняє їх від побутових кондиціонерів зі зварними з'єднувачами. Вібрації під час руху автомобіля, перепад температури та інші фактори поступово змінюють властивості ущільнювачів, внаслідок чого холодоагент випаровується із системи.

У процесі заправки автомобільного кондиціонера, крім додавання фреону, замінюють масло, розчинене в холодоагенті, яке змащує всі частини кондиціонера.

Навіщо потрібний кондиціонер в автомобілі?

Кондиціонер у автомобілі вже давно вважається необхідним елементом автомобіля. У спекотну літню погоду автовласники не уявляють, як можна обійтися без нього. Цей пристрій дозволяє власнику авто керувати мікрокліматом усередині, незважаючи на погодні умови.

Кондиціонер настільки багатофункціональний, що за його наявності можна зовсім забути не тільки про регуляцію температури, а й про сторонні запахи в салоні, рівень вологості. Пасажири можуть насолоджуватися комфортним, зручним та безпечним пересуванням на різні відстані. Навіть у спеку можна почуватися комфортно і не відволікатися на зайві подразники.

Де заправити кондиціонер у Львові?

Заправка автокондиціонера фреоном на нашій станції технічного обслуговування «Ірен Автоцентр» відбувається строго, виходячи з даних автовиробників, які містяться в базі даних заправного стенду. Таким чином, залити більше або менше необхідної кількості оливи та холодоагенту не вдасться. Це один із найважливіших аспектів, завдяки якому кліматична система автомобіля після проведення послуги заправки кондиціонера працює у своєму штатному режимі та дозволяє уникнути різноманітних несприятливих ситуацій.

Роботи, що проводяться на нашому СТО у Львові:

  • Діагностика систем кондиціонера;
  • Діагностика системи кондиціювання на витік холодоагенту;
  • Чищення радіаторів та заміна фільтрів салону;
  • Заправка автокондиціонера фреоном (холодоагентом);
  • Ремонт радіаторів та трубопроводів автокондиціонера;
  • Ремонт компресора автокондиціонера;
  • Антибактеріальна обробка кондиціонера.

Найкращим вирішенням цього питання є звернення до станції техобслуговування. Особливо актуальне це питання в літню пору року, адже кондиціонер найчастіше об'єднаний у системі клімат-контролю автомобіля.

Вчасно подбавши про заправку кондиціонера, Ви забезпечите собі комфортну їзду на Вашому автомобілі будь-якої пори року.

Майстри СТО Ірен Автоцентр мають досвід обслуговування кондиціонерів для авто та зроблять все якісно та вчасно!