Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Підбір деталей для автомобіля: які підводні камені існують

https://lh5.googleusercontent.com/bK8Tqk2EEBemhjC5in04JPcWeRWJ8XBelIhVvfZb1UQG9PbJHJKP2dJTXHkqLC_NiA5i7aXd-yULmjz10qU3nicK_HiXgh5sfwAQWUg_3-UtwnwSs0nNrINabyxZnK0z06KhvKhxKugl9KybBI-cECU

Автівка – це механізм, вузли якого з часом виходять з ладу. І річ не завжди в стилі кермування – запчастини мають свій строк служби й виходять з ладу через регулярний знос. Щоб відремонтувати автівку, водієві потрібно не лише знайти кваліфікованого майстра, але й придбати запчастини, що потребують заміни. 

І тут улюблене правило чоловіків «Прийшов, побачив, купив» не спрацьовує, бо на пошук та підбір деталей для автомобіля знадобиться час.

Експерти столичного СТО OSCAR-Service розповіли про правила підбору автозапчастин, дотримуючись яких знайти потрібну деталь чи розхідник власник зможе самостійно і без помилок. Відповіді на три найболючіші питання - далі у статті.

Уважно звіряйте всі технічні дані автомобіля

Для точного підбору деталі на автомобіль потрібно знати марку, модель та рік випуску транспортного засобу. Наприклад, каталог запчастин BMW містить деталі до автомобілів марки у кузові Е30, Е32, Е36, Е38, Е39, Е46, Е63, Е65, а також до позашляховиків X1-X7. Нерідко на одну й ту саму машину різного року випуску потрібні різні запчастини. Тож уважно перегляньте дані у техпаспорті перш ніж купувати деталь.

Оригінал чи аналог?

Фірмові запчастини до іномарок коштують недешево. Тому на ринку багато так званих аналогів, які відповідають оригінальним за типорозміром, але поступаються якістю, тому коштують дешевше. 

Під час підбору потрібних агрегатів та елементів, потрібно бути уважним, оскільки, скажімо, запчастини BMW дорогі й мають попит, тому їх підроблять частіше. Іноді недобросовісні продавці видають за оригінал гірші за якістю аналоги. 

Звісно, купуючи оригінальну деталь, водій впевнений у її якості та сумісності з іншими вузлами механізму. Бо може статися так, що аналог просто не стане на місце потрібної запчастини.

Нові чи вживані?

Купівля вживаних автозапчастин – поширена практика. Фірмові запчастини, які мало зношуються, можуть працювати справно й довго, й коштують б/в деталі «з розбірки» дешевше. Так, представлені на розборці СТО «OSCAR-Service» запчастини, не експлуатувалися в умовах українських доріг та паливно-мастильних матеріалів. 

Не новими можна купувати деталі кузова та салону, оптику, важелі, кріплення. А от витратні матеріали (гальмівні колодки, паливні та повітряні фільтри тощо) краще купувати нові. Також не рекомендують купувати б/в елементи рульового керування та гальм. Адже від цього залежить подальша справність авто та ваша безпека на дорозі.

Враховуючи описані правила, Ви зможете підібрати будь-які запчастини на автівку для проведення ремонту. Якщо Ви не впевнені у якості обраних запчастин чи у правильності підбору, зверніться до професіоналів. Проконсультуйтесь з експертами у магазині запчастин або ж безпосередньо з майстрами СТО, які допоможуть підібрати потрібну деталь для заміни.