Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Автомобіль - це не просто засіб транспорту, а і ваше обличчя. Кожен хоче, щоб його авто було чистим і блискучим, але щоб досягти цього, потрібно правильно доглядати за ним. Один з найважливіших етапів у догляді за авто - це його миття. І, як правило, миття автомобіля складається з двох фаз. У цій статті ми розглянемо, як правильно обрати і використовувати автошампунь для першої та другої фази миття автомобіля.

Основні вимоги до автошампуню для першої та другої фази миття автомобіля

Перш за все, автошампунь повинен бути придатний для використання на лакофарбовому покритті автомобіля. Він повинен бути дбайливим до лаку, хрому, пластикових та резинових елементів. Також, автошампунь має легко змиватися водою і не залишати слідів після сушіння авто.

Як правильно використовувати автошампунь для першої фази миття автомобіля

1. Правильна концентрація

Перед тим, як почати миття авто, розчиніть автошампунь у воді згідно з інструкцією на упаковці. Якщо концентрація буде надто високою, то це може призвести до непередбачувахих наслідків, а якщо занадто низькою - то до недостатньої ефективності миття.

2. Нанесіть шампунь на кузов авто

Нанесіть розчин на кузов авто за допомогою спеціального розпилювача або пінника. Ретельно промийте кожну частину кузова і залиште розчин на кузові на кілька хвилин, щоб автошампунь мав час розчинити бруд і забруднення. Намагайтеся працювати на холодному кузові та в тіні.

3. Промийте авто водою

Після того, як автошампунь на кузові авто вже пролежав достатньо часу, промийте його водою. За допомогою мийки високого тиску, промийте авто по всьому кузову, звертаючи увагу на труднодоступні місця, наприклад, на дверні ручки та кришки багажника, арки.

Використовуйте автошампунь для ручного миття - друга фаза

Друга фаза миття автомобіля передбачає використання автошампуню для ручного миття. Шампунь має бути нанесений на кузов авто так само, як і шампунь для першої фази, або використовуючи метод 2 відер, і потім ретельно промитий водою.

1. Використовуйте м'яку губку для ручного миття

При контактному митті автомобіля обов'язково використовуйте м'яку губку, щоб не залишати подряпин на лаку авто. Також, намагайтеся уникати миття авто на прямому сонячному світлі, оскільки це може призвести до висихання автошампуню на кузові, що у свою чергу може призвести до залишення плям.

2. Промийте авто водою та висушіть

Після того, як авто ретельно відмито, промийте його водою. Тепер можете приступати до сушіння авто, для цього використовуйте спеціальні рушники для сушіння.

Купуйте автошампунь на сайті mastercareshop.com

На сайті Master Care Shop ви зможете знайти повний асортимент автошампунів для першої та другої фази миття автомобіля. Тут ви знайдете як бюджетні, так і преміум-варіанти, які задовольнять будь-які потреби та бюджет. Також, на сайті присутня доставка товарів по всій Україні, що робить процес замовлення максимально зручним та швидким.