Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Як запускати двигун пуско-зарядним пристроєм

Як запускати двигун пуско-зарядним пристроєм Несподіванки на дорозі бувають різними, але одним із найбільш частих та прикрих форс-мажорів вважається розряджений акумулятор. Можна возити в багажнику запасну каністру з пальним, поставити в салоні відеореєстратори та навігатор, підтримувати авто в ідеальному стані, але все передбачити неможливо. Нездатність запустити двигун доволі часто трапляється зненацька, а кращим засобом вирішити цю проблему є використання пуско-зарядного пристрою. Він не займає багато місця в багажному відсіку і зможе виручити в будь-якій ситуації без сторонньої допомоги.

У яких випадках може знадобитись ПЗП

Старість — далеко не єдина причина виникнення проблем з акумуляторною батареєю. Є й інші поширені причини браку реакції стартера на ввімкнення запалювання:

  1. мінусова температура: у морозну погоду батарея втрачає заряд набагато швидше;
  2. проблеми з проводкою;
  3. неуважність водія (забув вимкнути фари, автомагнітолу тощо);
  4. забрудненість чи корозія клем АКБ.

На здатність акумулятора тримати заряд впливає навіть такий чинник, як стан дорожнього полотна: погане призводить до постійних струсів та вібрацій. Як результат, із часом кріплення батареї розхитується, втрачається контакт, можливі випадки раптового критичного зменшення ємності батареї. Тому варто возити із собою пуско-зарядний пристрій, який можна використовувати як для підзарядки батареї, так і для аварійного запуску двигуна, якщо часу обмаль.

. Image

Як завести двигун чи підзарядити АКБ за допомогою ПЗП

Здебільшого сучасні моделі таких пристроїв електронні, тобто мають мікропроцесор, здатний не тільки контролювати поточний рівень заряду батареї, але й самостійно вмикати та вимикати процес відновлення ємності акумулятора. За дефіциту часу можна спробувати завести двигун. Здебільшого це має спрацювати. Якщо запустити ДВС не вдалося, доведеться використати запасний варіант, тобто підзарядити батарею, але не раніше ніж через 15 хвилин після невдалої спроби. Для цього потрібно:

  1. вимкнути запалення;
  2. під’єднати ПЗП до акумулятора (спочатку плюсові клеми, потім мінусові);
  3. налаштувати параметри заряджання, якщо ваша модель пуско-зарядного пристрою надає таку можливість;
  4. активувати зарядку, дочекавшись, поки АКБ не зарядиться до рівня 15 В;
  5. від'єднати клеми у зворотному порядку (спочатку мінусові, потім плюсові).

Швидкість заряджання залежатиме як від правильності ваших дій, так і від стану самого ПЗП. Бажано, щоб зарядка була від відомого виробника, з характеристиками, які відповідають параметрам акумуляторної батареї вашого автомобіля. Великий вибір якісних пуско-зарядних пристроїв доступний у магазині Алло в Дніпрі. Якщо навіть зарядка не допомогла, маємо справу з проблемою, яка не стосується безпосередньо акумулятора. Вирішити її допоможе фахівець-автоелектрик.