Автоинформ96 +7 (495) 943-83-73 +38 (050) 541-01-84 +38 (067) 924-16-86
Ведущая книготорговая компания автомобильной литературы
руководства по ремонту автомобилей
пособия по эксплуатации и
техническому обслуживанию
Добро пожаловать!
Войти или
зарегистрироваться

Як правильно прикурити автомобіль?

Зіпсований акумулятор може завадити запуску двигуна автомобіля, оскільки стартер працює від електрики. Така проблема може виникнути, якщо випадково залишені увімкненими радіо або освітлення. Також розряд акумулятора можливий у разі несправності електропроводки автомобіля.

Однак найчастіше потреба в підзарядці автомобільного акумулятора виникає взимку, коли він розряджається швидше через низькі температури. Це пов'язано з тим, що ємність та сила струму акумулятора знижуються при негативних температурах, особливо якщо батарея вже не нова. Для таких ситуацій у багажнику необхідно мати запасні кабелі із контактними затискачами, які дозволять подати заряд від акумулятора іншого автомобіля. Останній виступає як джерело енергії, але в його батареї повинні бути певні характеристики.

По-перше, батарея повинна бути достатньо зарядженою, щоб після запуску іншого автомобіля заряду, що залишився, вистачило на роботу власного стартера.

По-друге, її параметри повинні бути такими ж або вищими, ніж у акумулятора автомобіля, який потрібно запустити.

Однак, це ще не все. Навіть якщо у вас є кабелі, транспорт, який надає енергію, повинен мати достатню потужність батареї. Крім того, потрібно знати, як правильно подати заряд на автомобіль.

Щоб уникнути помилок, найкраще звернутися за допомогою до фахівців на сайті https://limetaxi.com.ua/uk/prykuryty-akumulyator/

Помилки можуть призвести до виходу з експлуатації електроніки одного з автомобілів. Цьому питанню слід приділяти особливу увагу, особливо у зимовий період за негативних температур.

Як прикурити автомобіль від іншого автомобіля

Для того, щоб прикурити автомобіль від іншого автомобіля, використовуючи дроти з перерізом 10-16 мм², здатні витримувати струм до 200 А, і автомобіль з акумулятором, що відповідає необхідним параметрам, виконайте такі кроки:

  1. Паркуйте обидва автомобілі поруч так, щоб вони не стикалися, але дроти досить довгі.
  2. У транспорті, що надає енергію, вимкніть запалювання.
  3. Підключіть червоний провід до позитивної клеми акумулятора цього транспорту, а потім до позитивної клеми акумулятора автомобіля, який потрібно запустити.
  4. Підключіть чорний провід до негативної клеми зарядженого акумулятора та будь-якої неметалічної частини автомобіля з розрядженим акумулятором.
  5. Після підключення проводів заведіть транспорт із розрядженим акумулятором.
  6. Коли двигун запущено, вимкніть дроти у зворотній послідовності.

Дотримуючись правил прикурювання автомобіля, можна уникнути пошкодження бортової електроніки. Але варто враховувати, що цей метод не підходить для запуску дизельних двигунів з використанням акумулятора бензинового автомобіля через необхідність вищого пускового струму. Параметри батареї бензинового транспорту недостатні для цього.

Як прикурити акумулятор

Для безпечного запуску двигуна можна прикурити акумулятор, використовуючи свій власний автомобіль як джерело енергії. Ось покрокова інструкція:

  1. Підключіть дроти до акумуляторів обох автомобілів, дотримуючись вказаних вище вказівок.
  2. Запустіть двигун на донорі і дайте йому попрацювати приблизно 5-10 хвилин. Цього буде достатньо, щоб ваш акумулятор, що сів, зарядився від генератора іншого автомобіля, забезпечуючи кілька спроб запуску свого двигуна.
  3. Коли акумулятор отримає достатньо заряду, спробуйте запустити двигун свого автомобіля.
  4. Після успішного запуску двигуна вимкніть дроти у зворотній послідовності, щоб уникнути пошкодження електроніки.

Цей метод запуску гарантує безпеку, оскільки в момент запуску двигуна дроти від акумулятора-донора буде вимкнено. Проте, щоб уникнути блокування дверей вашого автомобіля, залиште вікно або двері прочиненими, якщо машина не заведеться і акумулятор повністю розрядиться.